Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen, zoals digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

Waarom is NL-Alert nu ook beschikbaar op digitale vertrekborden voor bus, tram en metro?

Om zoveel mogelijk mensen te informeren en te alarmeren bij een ramp in de omgeving, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen. Zo is NL-Alert nu ook te zien op steeds meer digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

Wordt NL-Alert ook bij noodsituaties getoond op de digitale vertrekborden?

Ja, NL-Alert wordt getoond op de meeste digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

Hoe zorgt de overheid ervoor dat NL-Alert te zien is op de vertrekborden?

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers.

Tegelijkertijd wordt het bericht óók via internet naar de digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro gestuurd. NL-Alert wordt automatisch op de vertrekborden getoond in de directe omgeving van de noodsituatie.

Waarom is NL-Alert niet zichtbaar op de digitale vertrekborden op NS-treinstations en bij RET-haltes?

NL-Alert is te zien op steeds meer digitale vertrekborden bij bus, tram en metro. Op dit moment is het niet mogelijk om NL-Alert ook op de vertrekborden van NS en RET te tonen.

 

In het geval van crisis publiceren de verschillende overheden informatie op deze website