“Tijdens een klus schrok ik op van een NL-Alert”

Betontimmerman Martin was nog maar een uurtje aan het werk toen hij een brandlucht rook.

Martin: “Een paar minuten later ontving ik een NL-Alert over een grote brand in de buurt. Mijn collega’s en ik gingen meteen de bouwkeet in, sloten de ramen en deuren en zetten de ventilatie uit. Om de tijd te doden, legden we maar een kaartje.”

Bekijk het verhaal van Martin hier.

Martin de betontimmerman

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of epidemie. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Rookoverlast
“Ik zag de rookpluimen in de verte opstijgen en steeds dichterbij komen”, vertelt Martin. “De rook trok over ons bouwterrein. Maar doordat wij binnen zaten met de ventilatie uit, was dat niet schadelijk voor onze gezondheid. Later las ik dat de brandweer de vlammenzee na uren blussen onder controle kreeg. Hierbij stortte een loods van 6.000 vierkante meter in. Ook werden in de tussentijd twaalf woningen in de omgeving ontruimd.”

Zo ontvang je NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op nl-alert.nl.

 

Disclaimer: Dit verhaal is fictief. Het is een voorbeeld van een situatie waarin NL-Alert kan worden ingezet.