“Tijdens de scheikundeles kwam een NL-Alert binnen”

Leraar Hugo experimenteerde erop los tijdens de scheikundeles. Opeens kwam een NL-Alert binnen. Daarin stond dat er vlakbij een giftige stof was ontsnapt.

Hugo: “Gelukkig niet in de klas, maar op het industrieterrein in de buurt. De les heb ik - door al het tumult - maar direct gestopt. We sloten ramen en deuren én zetten de ventilatie uit.”

Bekijk het verhaal van Hugo hier.

NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Vieze geur
“Eerlijk gezegd schrok ik behoorlijk toen ik het NL-Alert ontving. Zo’n giftige stof kan natuurlijk gevaarlijk zijn”, vertelt Hugo. “Buiten hoorden we brandweerauto’s voorbijkomen. Op internet lazen we dat een tankwagen op het industrieterrein om de hoek giftige stof lekte. Het was nog onduidelijk om welke stof het precies ging. Wel kon de hele regio last hebben van een vieze geur. We sloten meteen ramen en deuren en zetten de ventilatie uit. De leraar liet voor de zekerheid de andere klassen op de begane grond weten dat ze hetzelfde moesten doen. Uiteindelijk liep alles goed af en maakten we de volgende scheikundeles onze experimenten af.”

Zo ontvang je NL-Alert
Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op nl-alert.nl

 

 

Disclaimer: Dit verhaal is fictief. Het is een voorbeeld van een situatie waarin NL-Alert kan worden ingezet.