NL-Alert op iPhone 4S en iPhone 5

Maandag 23 september rond 12.00 uur heeft er in de omgeving Den Dolder en Soest een systeemtest voor NL-Alert plaatsgevonden waarbij de ontvangst van NL-Alert op Apple iOS 7 is getest. Apple ondersteunt vanaf nu het aanvullende alarmmiddel NL-Alert op de iPhone 4S en de iPhone 5 die gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem iOS 7.

Uit de eerste testresultaten is gebleken dat gebruikers met een iPhone 4S en iPhone 5 NL-Alert kunnen ontvangen via het netwerk van KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort, Ben, Simpel en Hollandsnieuwe. Of via andere aanbieders NL-Alert ook te ontvangen is, moet nog blijken uit de definitieve testresultaten. De test is uitgevoerd in samenwerking met KPN, Vodafone en T-Mobile.

Wie het nieuwe besturingssysteem iOS 7 op zijn iPhone 4S of iPhone 5 downloadt, kan via NL-Alert worden geïnformeerd. Wanneer jij je in de directe omgeving van een noodsituatie bevindt ontvang je een tekstbericht. Via het menu Instellingen > Berichtencentrum > Overheidsmeldingen kun je aangeven of je NL-Alert wilt (noodmeldingen) ontvangen.

Wanneer de definitieve testresultaten bekend zijn, zal de instelhulp zo snel mogelijk worden aangepast.