NL-Alert op iPhone 4S en iPhone 5

Maandag 23 september rond 12.00 uur heeft er in de omgeving Den Dolder en Soest een systeemtest voor NL-Alert plaatsgevonden waarbij de ontvangst van NL-Alert op Apple iOS 7 is getest. Apple ondersteunt vanaf nu het aanvullende alarmmiddel NL-Alert op de iPhone 4S en de iPhone 5 die gebruikmaken van het nieuwe besturingssysteem iOS 7.

Uit de eerste testresultaten is gebleken dat gebruikers met een iPhone 4S en iPhone 5 NL-Alert kunnen ontvangen via het netwerk van KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort, Ben, Simpel en Hollandsnieuwe. Of via andere aanbieders NL-Alert ook te ontvangen is, moet nog blijken uit de definitieve testresultaten. De test is uitgevoerd in samenwerking met KPN, Vodafone en T-Mobile.

Wie het nieuwe besturingssysteem iOS 7 op zijn iPhone 4S of iPhone 5 downloadt, kan via NL-Alert worden geïnformeerd. Wanneer jij je in de directe omgeving van een noodsituatie bevindt ontvang je een tekstbericht. Via het menu Instellingen > Berichtencentrum > Overheidsmeldingen kun je aangeven of je NL-Alert wilt (noodmeldingen) ontvangen.

Wanneer de definitieve testresultaten bekend zijn, zal de instelhulp zo snel mogelijk worden aangepast.

In het geval van crisis publiceren de verschillende overheden informatie op deze website