NL-Alert ingezet vanwege dreigend hoog water in Rotterdam

In de nacht van woensdag 22 oktober is NL-Alert ingezet om mensen te informeren over dreigend hoog water in Rotterdam. In het tekstbericht werden mensen opgeroepen om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dinsdag hadden wij via onder andere social media gecommuniceerd over de herfststorm en de kans op wateroverlast. Aan het eind van de dag zag het er naar uit dat het hoogwater uit zou blijven”, vertelt Johan Breukers, senior communicatieadviseur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. “’s Nachts bleek uit de laatste weerberichten dat er toch een grote kans was dat er ernstig wateroverlast zou ontstaan in de Rotterdamse wijken Noordereiland en De Esch. Daarom hebben we besloten om de bewoners van de bedreigde wijken te informeren met NL-Alert. Het voordeel van NL-Alert is dat wij heel gericht in een specifiek gebied mensen kunnen waarschuwen en adviseren om voorzorgsmaatregelen te nemen.”

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in. Rotterdammers die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt. 

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.