NL-Alert ingezet tijdens grote brand bij loods in Tilburg

Woensdag 5 augustus is NL-Alert ingezet tijdens een grote brand in een loods voor opslag van kunststof tuinmeubelen bij het bedrijf Hacas in Tilburg waarbij veel rook vrijkwam. Mensen in de directe omgeving van de brand zijn via NL-Alert geïnformeerd. In het tekstbericht werden omwonenden opgeroepen ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten.

Omdat er door de brand in de loods veel rook vrijkwam, heeft de veiligheidsregio besloten om NL-Alert in te zetten in de wijken Tilburg Centrum, Goirke en Berkel Enschot. Zo konden omwonenden snel worden geïnformeerd over wat er aan de hand was en wat zij het best konden doen.

Direct informatie bij een noodsituatie

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en ga na of je je mobiel moet instellen. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.