NL-Alert ingezet in noord Nederland om te waarschuwen voor gladheid

Zaterdagochtend 7 februari is NL-Alert ingezet om te waarschuwen voor ijzel en gladheid. In het tekstbericht werden mensen in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe opgeroepen om niet de weg op te gaan. Later in de ochtend zijn inwoners via NL-Alert geïnformeerd dat de wegen weer begaanbaar waren.

Het is vrij uniek dat NL-Alert in drie provincies tegelijk is ingezet. Zaterdagochtend was het spiegelglad in noord Nederland en vonden in korte tijd tientallen ongelukken plaats. De veiligheidsregio heeft daarom besloten NL-Alert in te zetten om mensen te wijzen op de gladheid en te voorkomen dat zij de weg op zouden gaan.

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in.
Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.