NL-Alert ingezet in bij hevige brand in opslagruimte in Vianen

Zondag 3 mei is NL-Alert ingezet om mensen te informeren over de grote brand in een opslag voor matrassen in Vianen. Mensen in de directe omgeving van de brand werden in het tekstbericht opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden, de ventilatie uit te schakelen en uit de rook te blijven. Later werden omwonenden geïnformeerd dat de brand onder controle was.

Omstreeks 5:00 uur in de ochtend brak de brand uit in een opslagruimte voor matrassen. De hevige rookontwikkeling belemmerde het blussen van de brand en zorgde voor stankoverlast. Daarom zijn omwonenden met een NL-Alert geïnformeerd over wat er aan de hand was en wat zij het beste konden doen. Rond 09:30 was de brand onder controle, maar de stankoverlast kon tot de middag duren. Mensen in de directe omgeving van de brand kregen via een tweede NL-alert het advies om ramen en deuren weer te openen als zij geen stank meer roken.

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en ga na of je je mobiel moet instellen. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.