NL-Alert ingezet in bij grote brand op Pluimveebedrijf in Veendam

Maandag 23 februari is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te informeren over de grote brand op een pluimveebedrijf in Veendam. In het tekstbericht werden omwonenden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.

Op het pluimveebedrijf stonden twee grote loodsen met kippen in brand. De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Omdat de rook door de stevige wind richting Veendam trok, heeft de brandweer besloten om NL-Alert in te zetten. Zo konden omwonenden snel worden geïnformeerd wat er aan de hand was en wat zij het best konden doen. Aan het begin van de middag is het sein brandmeester gegeven en is via een tweede NL-Alert de waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden ingetrokken.

Direct informatie bij een noodsituatie

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en ga na of je je mobiel moet instellen. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.