NL-Alert ingezet in bij grote brand bij recyclingbedrijf in Moerdijk

Dinsdag 12 mei is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te informeren over de grote brand in een recyclingbedrijf in Moerdijk. In het tekstbericht werden omwonenden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden.

De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Hierdoor was de A17 in beide richtingen afgesloten enige tijd afgesloten. Om mensen te waarschuwen voor de rook is NL-Alert ingezet. Zij kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden.


NL-Alert controlebericht
Wilt u ook direct informatie bij een noodsituatie bij u in de buurt? Ga naar nl-alert.nl en stel uw mobiel in. Op maandag 1 juni zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunnen ook mensen in Moerdijk nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht staat duidelijk aangegeven dat het een controlebericht is en dat u niets hoeft te doen.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.