NL-Alert ingezet bij ontsnapte giftige cobra in Made

Op vrijdag 5 september is NL-Alert ingezet om omwonenden te waarschuwen dat er een gevaarlijke slang was ontsnapt. In het tekstbericht werden mensen opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden, direct 112 te bellen als zij de slang zagen en afstand te houden.

“Toen we hoorden dat de gevaarlijke slang was ontsnapt, hebben we direct besloten om NL-Alert in te zetten”, vertelt Anneke van Omme, senior communicatieadviseur van de gemeente Drimmelen. “Het uitzenden van een NL-Alert bericht is de snelste manier om mensen te waarschuwen. Zo konden we omwonenden en de nabijgelegen school laten weten dat zij ramen en deuren moesten sluiten en kinderen niet buiten moesten laten spelen. Ook toen de slang zaterdag gevonden was, hebben met NL-Alert de omgeving direct kunnen informeren en geruststellen.” 

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt. 

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.