NL-Alert ingezet bij grote brand in Breda

Op maandag 11 augustus is NL-Alert in Breda ingezet tijdens een grote brand in een bedrijfspand om mensen in de directe omgeving te informeren. In het tekstbericht stond wat er aan de hand was en werden mensen opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten in verband met de hevige rook.

“Het was snel duidelijk dat de brand gepaard ging met grote zwarte rookwolken. Daarom hebben we besloten om NL-Alert en de sirene in te zetten”, vertelt Marjo Peters, woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. “NL-Alert is een waardevolle aanvulling op de sirene. Samen met de sirene kunnen we veel mensen laten weten dat zij binnen moeten blijven en ramen en deuren moeten sluiten. Maar met NL-Alert kunnen we mensen in de directe omgeving ook op de hoogte houden. Zo konden wij hen bijvoorbeeld geruststellen dat er geen concentraties schadelijke stoffen zijn gemeten”. 

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in.
Bredanaars die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt. 

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.