NL-Alert ingezet bij grote brand in botenloodsen in Roermond

Dinsdagavond 16 december en woensdagochtend 17 december is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te informeren over de grote brand in twee botenloodsen.

In het eerste bericht, wat rond 23.30 werd uitgezonden, zijn mensen geïnformeerd over de brand en de aanwezige asbest. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en naar binnen te gaan. Woensdagochtend om 07.00 zijn bewoners via een tweede NL-Alert bericht geïnformeerd over de vrijgekomen asbest en geadviseerd niet naar het centrum te komen.

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in.
Roermonders die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.