NL-Alert ingezet bij grote brand bij schroothandel in Kampen

Woensdagochtend 22 oktober is NL-Alert ingezet tijdens een grote brand bij een schroothandel om mensen in de directe omgeving te informeren. In het tekstbericht stond wat er aan de hand was en werden mensen opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten in verband met de hevige rook.

Het was snel duidelijk dat de brand gepaard ging met veel rook en sterke dampen. De rook is vanuit de hele stad te zien. Daarom hebben we snel besloten om NL-Alert en de sirene in te zetten”, vertelt Chris Smit, woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. “Met NL-Alert kunnen we snel en gericht mensen waarschuwen en hen laten weten wat zij het beste kunnen doen. Tijdens de brand in de schroothandel hebben we mensen geadviseerd om uit te rook te blijven en ramen, deuren en ventilatie te sluiten. Ook hebben wij iedereen verzocht om elkaar te helpen om uit de rook te blijven”. 

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in. Kampenaren die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.