NL-Alert ingezet bij grote brand bij fabriek van Campina in Gerkesklooster

Op dinsdag 29 juli is NL-Alert ingezet tijdens een grote brand bij de kaasfabriek van Campina in Gerkesklooster om mensen in de directe omgeving te informeren. In het tekstbericht stond wat er aan de hand was en wat mensen in de buurt het beste konden doen. Mensen werden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook.

“Toen bleek dat de brand gepaard ging met hevige rookontwikkeling, hebben we besloten om NL-Alert in te zetten”, vertelt Anthony Hogeveen, woordvoerder van de veiligheidsregio Fryslan. “NL-Alert is een waardevolle aanvulling op bestaande middelen zoals het Twitteraccount van de veiligheidsregio en de brandweer. In deze periode zijn er veel vakantiegangers en pleziervaart. Zij kijken niet op het ons lokale Twitterkanaal. Dankzij NL-Alert kunnen we iedereen in de directe omgeving van de brand met een tekstbericht laten weten wat er aan de hand is”.

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga nu naar nl-alert.nl en stel je mobiel in.
Friezen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt. 

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.