NL-Alert ingezet bij branden in Hoogeveen en Haarlem

In de eerste week van april is NL-Alert ingezet bij grote branden in Hoogeveen en in Haarlem. Mensen in de directe omgeving van de brand zijn met NL-Alert geïnformeerd wat er aan de hand was en wat zij het best konden doen.

Op maandag 1 april is NL-Alert ingezet tijdens een grote brand in het centrum van Hoogeveen. De brand begon in een schuur en sloeg over naar twee monumentale winkelpanden. Om mensen in de directe omgeving van de brand te informeren is een NL-Alert verstuurd. Er zijn geen gewonden gevallen.

Op woensdag 3 april is NL-Alert ingezet tijdens een brand in een bedrijfspand in Haarlem. Het leegstaande pand veranderde binnen korte tijd in een vuurzee. De brand ging gepaard met rookontwikkeling. Mensen in de directe omgeving zijn met een NL-Alert geïnformeerd. In het tekstbericht werd aangegeven ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten in verband met mogelijk giftige stoffen. Nadat het vuur was gedoofd, bleek uit metingen van de brandweer dat de concentratie gevaarlijke stoffen niet gevaarlijk was voor de volksgezondheid.

Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je NL-Alert instellen op je mobiele telefoon. Op nl-alert.nl staan de instructies voor jouw mobiele telefoon.