NL-Alert ingezet bij brand in woning in Hoek van Holland

Dinsdag 3 november is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te informeren over een brand in een woning in Hoek van Holland. In het tekstbericht werden omwonenden opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden en uit de rook te blijven.

Omstreeks 11:00 uur in de ochtend brak de brand uit in een woning aan de Tasmanweg in Hoek van Holland. Bij de brand kwam veel rook vrij. Daarom is er besloten om een NL-Alert te versturen en zo mensen in de buurt te waarschuwen.

Direct informatie bij een noodsituatie
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar de instelhulp en ga na of je je mobiel moet instellen. Mensen die hun telefoon hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen, weten dat zij voortaan direct informatie krijgen bij een noodsituatie in hun buurt.

Met NL-Alert kunnen tijdens een noodsituatie meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt het ook als het netwerk overbelast is.