NL-Alert controlebericht op 4 december in heel Nederland uitgezonden

Maandag 4 december om 12.00 uur is het NL-Alert controlebericht in heel Nederland uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Het volgende controlebericht wordt op maandag 4 juni 2018 uitgezonden.

Bij een ramp bij jou in de buurt wil je niet alleen weten wat er aan de hand is, maar ook wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je ontvangt een bericht op je mobiele telefoon waarin staat wat je op dat moment het beste kunt doen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het NL-Alert controlebericht. Staat jouw vraag er niet bij? Kijk dan bij de andere veelgestelde vragen. Kun je daar het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neem contact op met Informatie Rijksoverheid via www.rijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur (lokaal tarief).

Ik heb mijn mobiel wel ingesteld maar geen NL-Alert ontvangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het controlebericht niet hebt ontvangen, bijvoorbeeld omdat je telefoon rond 12.00 uur uit stond, omdat je op dat moment slecht bereik had, of omdat je op dat moment via 2G of 3G internet gebruikte om een app te downloaden of een video te kijken.

Ik heb mijn mobiel niet ingesteld voor NL-Alert, maar wel een controlebericht ontvangen. Hoe kan dat?

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.

Ik ontving het controlebericht later dan was aangekondigd. Hoe kan dat?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je het bericht later hebt ontvangen. Bijvoorbeeld omdat je geen bereik had, je mobiel tijdelijk uit stond, je in gesprek was of je via 2G of 3G internet gebruikt om een video te kijken of een app te downloaden. Daarnaast kan er enige tijd zitten tussen het uitzenden en het doorsturen van het controlebericht door de providers naar alle mobiele zendmasten.