NL-Alert bereikt bijna alle Nederlanders

Net als juni van dit jaar ontvingen 9 op de 10 Nederlanders van 12 jaar en ouder binnen 3 minuten het NL-Alert testbericht van 6 december. Dit betekent een stabilisatie in het bereik van het alarmmiddel.

Ook het bereik onder mensen van 75 jaar en ouder is hoog: 74% van de 75-plussers heeft het NL-Alert testbericht zelf ontvangen op de mobiele telefoon.

Nederlanders hebben vertrouwen

Onderzoek wijst uit dat de meerderheid van de mensen NL-Alert waarderen en maar liefst 80% vertrouwt erop dat het alarmmiddel hen tijdig en voldoende informeert tijdens een noodsituatie.

Niet iedereen informeert omgeving

Slechts een derde van alle Nederlanders zegt door anderen op de hoogte te zijn gebracht van het NL-Alert testbericht. Naarmate men ouder is, wordt men minder vaak door anderen op de hoogte gebracht. De overheid roept iedereen op om na een NL-Alert het volgende te doen: Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen!

Zo werkt NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties zoals een grote brand, een overstroming of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. Meer weten? Bekijk deze video.

Twee keer per jaar het testbericht

De overheid zendt twee keer per jaar het NL-Alert testbericht uit op de eerste maandag in juni en december. Omdat de eerste maandag in juni op Tweede Pinksterdag valt wordt het volgende NL-Alert testbericht een week later uitgezonden. Op maandag 13 juni 2022 rond 12 uur. Met het NL-Alert testbericht kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen.

Meer informatie over het NL-Alert testbericht vind je hier.

 

Bereiksmeting testbericht