Meer dan 9 miljoen mensen ontvangen NL-Alert controlebericht

Tweemaal per jaar wordt een NL-Alert controlebericht uitgezonden, zodat mensen kunnen nagaan of hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert. Het controlebericht dat op 3 juli is uitgezonden, is door ongeveer 9,2 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Dit blijkt uit een representatieve steekproef uitgevoerd door Kantar Public. Met NL-Alert kan de overheid mensen via hun mobiel heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Alle providers hebben het controlebericht via al hun netwerken uitgezonden.

De bereidheid om een NL-Alert door te geven aan anderen, zoals vrienden of collega’s, is groot. Daardoor zijn totaal zijn 10,8 miljoen mensen van 12 jaar en ouder bereikt met het NL-Alert controlebericht.

Stel je telefoon in

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar de instelhulp, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.

Op maandag 4 december 2017 zendt de overheid weer een NL-Alert controlebericht uit.

Bereiksmeting controlebericht