Meer dan 8 miljoen mensen ontvangen NL-Alert controlebericht

Het NL-Alert controlebericht dat op 6 juni is uitgezonden, is door ongeveer 8,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (55%).

Dit blijkt uit een representatieve steekproef uitgevoerd door TNS NIPO. Het controlebericht wordt twee keer per jaar uitgezonden zodat mensen kunnen nagaan of hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert. Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Alle providers hebben het controlebericht via hun 2G-, 3G- en 4G-netwerken uitgezonden. NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen.

Het vorige controlebericht dat op 7 december 2015 is uitgezonden, werd door ongeveer 7,1 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. Op maandag 5 december 2016 zendt de overheid weer een NL-Alert controlebericht uit. Ga nu naar nl-alert.nl, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.