Inzet NL-Alert in Oosterhout vertraagde door technische storing

Door een technische storing is het dinsdagavond 4 juni jl. niet direct gelukt om een NL-Alert uit te zenden naar de mensen in de omgeving van een grote brand in Oosterhout. Later op de avond slaagde de verzending wel. De oorzaak van de technische storing is inmiddels verholpen en wordt op korte termijn getest.

NL-Alert is een alarmmiddel dat in ontwikkeling is en een aanvulling op bestaande alarmmiddelen, zoals sirenes, geluidswagens en een rampenzender. In de afgelopen vier weken is NL-Alert in totaal vijf keer ingezet. Ook mensen in de omgeving van grote branden in Garsthuizen (27 mei), Dinteloord (26 mei), Rijsenhout (15 mei) en Alkmaar (5 mei) hebben een NL-Alert ontvangen. Zij zijn met NL-Alert geïnformeerd wat er aan de hand was en wat zij het best konden doen. Bij deze vier branden is de uitzending van NL-Alert voorspoedig verlopen. De mensen in de buurt van de branden die hun telefoon hadden ingesteld voor NL-Alert, ontvingen direct een bericht. Sinds de introductie van NL-Alert in november vorig jaar is NL-Alert tienmaal als aanvullend alarmmiddel gebruikt.

Om NL-Alert te kunnen ontvangen, moet je NL-Alert instellen op je mobiele telefoon. Op nl-alert.nl kun je controleren of jouw mobiel al geschikt is. Daar staan ook de instructies voor het instellen van jouw telefoon. Steeds meer nieuwe telefoons zijn bij aankoop al ingesteld voor de ontvangst van NL-Alert.