“Gelukkig ontving ik het NL-Alert nog vóór ik de babyfles had gemaakt”

Drinkwater. We pakken het zonder na te denken uit de kraan. Maar als het drinkwater vervuild is, kan dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dan wil je natuurlijk weten wat je moet doen.

Mária overkwam dit: “Gelukkig ontving ik het NL-Alert vóór ik wakker werd. We drinken altijd een glas water zodra we opstaan en gebruiken kraanwater voor de fles van de baby.”

Bekijk het verhaal van Mária hier.NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of epidemie. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro.  Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Vervuild drinkwater

Mária was blij dat ze een NL-Alert ontving vóór zij wakker werd. En dus vóórdat zij en haar man een glas water dronken en de fles voor de kleine maakten. Mária: “Door NL-Alert wist ik dat ik geen leidingwater mocht drinken. Ik moet er niet aan denken dat ik mijn kindje per ongeluk vervuild drinkwater had gegeven. Gelukkig hadden we nog een fles mineraalwater in huis waarmee we babyvoeding konden maken. We hebben meteen een aantal extra flessen ingeslagen bij de supermarkt. Óók voor onze 70-jarige buurvrouw. Na twee dagen konden we weer gewoon water uit de kraan pakken.”

Zo ontvang je NL-Alert

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

 

Disclaimer: Dit verhaal is fictief. Het is een voorbeeld van een situatie waarin NL-Alert kan worden ingezet.