Driekwart van de Nederlanders ontving NL-Alert controlebericht op mobiel

Het NL-Alert controlebericht van 3 december is door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (74%).

 

Daarmee ligt het bereik flink hoger dan in juni dit jaar, toen 10 miljoen mensen (67%) het controlebericht ontvingen. Als je het controlebericht ontvangt, is je mobiele telefoon juist ingesteld.

Uitbreiding NL-Alert

Met NL-Alert ontvang je direct informatie bij een ramp bij jou in de buurt. Om zoveel mogelijk mensen te informeren en alarmeren bij een ramp in de omgeving, breidt NL-Alert uit naar aanvullende kanalen. Zo was NL-Alert op 3 december voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo'n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale vertrekborden.

vertrekbord

Informeer en help anderen

Zie je een NL-Alert op je mobiel of op een digitaal vertrekbord bij bus, tram of metro? Informeer en help dan de mensen om je heen. Veel mensen doen dat al, blijkt uit een representatieve steekproef van Kantar Public.

Stel je telefoon in

Veel telefoons die in Nederland worden verkocht, zijn al ingesteld voor NL-Alert. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Kijk hier hoe je jouw mobiel instelt.

De overheid zendt twee keer per jaar een NL-Alert controlebericht uit. Het volgende NL-Alert controlebericht wordt op maandag 3 juni 2019 uitgezonden.

Bereiksmeting controlebericht