“Dankzij NL-Alert bleven we uit de buurt van voortvluchtige daders”

Je dochter staat uitgebreid schoenen te passen en jij vermaakt je ondertussen op je telefoon. Plots klinkt een luid alarm: een NL-Alert komt binnen.

Inge: "In het bericht stond dat er gewapende verdachten in de buurt voortvluchtige waren en dat we binnen moesten blijven. Ik belde meteen mijn man, die was ook in het centrum voor zijn werk. Ik moest er niet aan denken dat één van ons iets overkwam!"

Bekijk het verhaal van Inge hier.


NL-Alert waarschuwt en informeert je over noodsituaties, bijvoorbeeld bij een grote brand, gifwolk of epidemie. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

Verdachte voortvluchtig

Een terroristische aanslag hoop je nóóit mee te maken. Toch kwam het voor Inge’s gezin eng dichtbij toen ze een middagje aan het shoppen waren in de stad. Inge: “Op het moment dat ik het NL-Alert kreeg, wist ik: dit is foute boel. Er was een terroristische aanslag in een wijk verderop waarbij de verdachte voortvluchtig was. Wat was ik blij dat ik het NL-Alert ontving. Zo kon ik mijn man waarschuwen. We bleven in de winkel en volgden het nieuws op de voet. Gelukkig werd de dader snel opgepakt en konden we naar huis.”  

Zo ontvang je NL-Alert

Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Hiervoor hoef je niets te doen. Als er een NL-Alert op je mobiel binnenkomt, hoor je een hard en doordringend alarmgeluid. Dat klinkt anders dan een normaal bericht. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale vertrekborden van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees het meteen, kom in actie en help anderen.

 

Disclaimer: Dit verhaal is fictief. Het is een voorbeeld van een situatie waarin NL-Alert kan worden ingezet.