8,8 miljoen mensen ontvangen NL-Alert controlebericht

Het NL-Alert controlebericht dat op 5 december is uitgezonden, is door ongeveer 8,8 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Dit blijkt uit een representatieve steekproef uitgevoerd door TNS NIPO. Het controlebericht wordt twee keer per jaar uitgezonden zodat mensen kunnen nagaan of hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert. Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hun in de buurt. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Alle providers hebben het controlebericht via al hun netwerken uitgezonden. NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen.

Het vorige controlebericht dat op 6 juni 2016 is uitgezonden, werd door ongeveer 8,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. Over een half jaar zendt de overheid weer een NL-Alert controlebericht uit.

NL-Alert is al meer dan 130 keer ingezet. Met name bij grote branden is NL-Alert veelvuldig gebruikt, maar ook bij explosiegevaar en onverwacht noodweer is NL-Alert gebruikt om mensen in de directe omgeving te waarschuwen. Ga nu naar de instelhulp, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.

Bereiksmeting controlebericht