campagne 75 plussers

Om 75-plussers beter te waarschuwen en te informeren bij noodsituaties, voert de overheid de campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’.

Het eerste deel van de campagne (vanaf 30 mei t/m 13 juni 12.00 uur) legt 75-plussers uit waarom het verstandig is om de mobiele telefoon aan te laten staan voor de ontvangst van NL-Alert.

Het tweede deel van de campagne (vanaf 13 juni 12.00 uur t/m 20 juni) richt zich op 75-plussers die het NL-Alert testbericht hebben ontvangen. Wij stimuleren hen om leeftijdsgenoten die het testbericht niet hebben ontvangen te vertellen over het belang van NL-Alert en het aan laten staan van de mobiele telefoon.

De  toolkit bestaat uit:

  • Informatief artikel Laad ‘m op en laat ‘m aan
  • Informatief artikel Ga het gesprek aan
  • Nieuwsbrieftekst Laad ‘m op en laat ‘m aan
  • Ervaringsverhaal NL-Alert
  • Campagnemateriaal (fase 1) voor Social Media (Facebook & Instagram)*
  • Campagenmateriaal (fase 2) voor Social Media (Facebook & Instagram)*
  • Praatplaat

 

De uitingen worden ook gedeeld via advertenties in ANBO nieuwsbrief, TV gidsen, Bindic 50+ bereikspakket en MAX Magazine. Maar is ook te zien bij Omroep ONS en op de schermen in wachtkamers van ziekenhuizen, apotheken en huisartsenpraktijken. Ouderenbond ANBO organiseert over dit onderwerp bovendien een webinar (video) en maakt een radio-item.

 

Ook jullie als Veiligheidsregio en gemeente bereiken veel mensen binnen de doelgroep. Schroom dus niet om de middelen actief te delen op jullie Facebook en Instagram accounts!

 

 

*Er zijn geen Twitter materialen beschikbaar i.v.m. het bereik van de doelgroep. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze toolkit? Thijs Ros van HvdM staat je graag te woord via t.ros@hvdm.nl.